Бунтът на L.

The Rebel of L

България | 2006г | 106 минути | Драма , Екшън | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.09.2006
Премиера в България: 22.09.2006
Премиера на DVD: 08.01.2007
Производител: Колар Филм
Разпространител: Про Филмс
Разпространител DVD: Про Филмс

В нощта на абитуриентският си бал, гордостта на английската гимназия Лорис (Деян Славчев) прави опит за бягство на Запад, но е предаден и заловен. Подведен като политически престъпник, Лорис е осъден.
Годината е 1986-та.

Затворът. “Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!” Лозунгът с червени букви на стената влиза в действие. Издевателството, цинизмът, физическото насилие превръщат даровития младеж в безучастен и хладнокръвен наблюдател.

Пада берлинската стена. Лорис е амнистиран. Вече свободен, но отчужден и безразличен към света, той е въвлечен в ролята на поръчков изпълнител. В отчаяното си бягство от действителността Лорис започва да отмъщава за погубения си живот - тръгва по пътя на собственото си унищожение. Съдбата го среща с любовта, в която търси спасение от самия себе си.

Песни във филма:
- „Моят нов ден” (текст Део, музика Явор Русинов)
- „Това сме ние” (тескт Део и Румен Гайдов-Таро, музика Димитър Кърнев и Александър Обретенов).

Кастинг

Режисьор: Киран Коларов
В ролите: Марта Кондова, Дичо Христов - Дичо, Валентин Ганев, Деян Славчев - Део, Димитър Рачков, Христо Гърбов, Фани Коларова, Валентин Танев, Васил Димитров, Нели Топалова, Крикор Азарян
Сценарист: Киран Коларов
Продуцент: Киран Коларов
Музика: Кирил Дончев, Модест Мусоргски
Оператор: Красимир Костов
Copyright © 2024 Dir.bg.