Желязната маска

The Man in the Iron Mask

САЩ, Франция | 1998г | 132 минути | Екшън , Приключенски
- 10/10

За филма

В разпространение от: 13.03.1998
Премиера на видео: 21.12.1998
Производител: United Artists

По романите на френския писател Александър Дюма-баща "Двадесет години по-късно" (1845 г.) и "Виконт дьо Бражелон" (1847 г.)

Крал Луи XIV прави все по-груби грешки в управлението си и четиримата мускетари решават да го сменят.

За честта на короната и съдбините на страната, най-прочутите мускетари на света трябва да се съберат отново за една последна епична битка. Във време на разкош и отчаяние за раздираната от противоречия френска нация, себичният крал Луи XIV (Леонардо ДиКаприо) се наслаждава на властта и богатствата си, докато поданиците му гладуват.

Уверен в могъществото си, Луи не се страхува от никого, освен от една личност, която би могла да сложи край на абсолютната му власт - човека, когото той е осъдил на доживотен тъмничен затвор и наказал да носи тежка желязна маска.

Но когато изстъпленията на краля стигат твърде далече, оттеглилите се мускетари Атос (Джон Малкович), Портос (Жерар Депардийо) и Арамис (Джереми Айрънс) решават да освободят тайнствения затворник, който може да се превърне в единствената надежда за оцеляване на Франция.

Остава само един въпрос: дали старият им боен другар, легендарният Д'Артанян (Гейбриъл Бърн), ще им помогне или не.

Кастинг

Режисьор: Рандал Уолъс
В ролите: Джон Малкович, Дейвид Лоу, Питър Сарсгард, Хю Лори, Жюдит Годреш, Гейбриъл Бърн, Жерар Депардийо, Джереми Айрънс, Ан Парийо, Леонардо ДиКаприо
Сценарист: Рандал Уолъс
Продуценти: Рандал Уолъс, Ръсел Смит
Музика: Ник Глени-Смит
По книгата на: Александър Дюма баща
Оператор: Питър Сушицки
Copyright © 2024 Dir.bg.