Камарон: Как фламенкото става легенда

Camaron: When Flamenco Became Legend

Испания | 2005г | 119 минути | , Биографичен , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: Monoria Films
Разпространител: Киномания 2006

Камарон е неразказваната досега биография на гения на фламенко музиката Хосе Монхе Крус, станал прочут като Камарон де ла Исла.

Това е историята на неговия живот и творчество - задълбочен поглед към този брилянтен певец и композитор, обновил фламенкото, повлиял на новите поколения и разчупил социалните и артистични бариери.

Неговите желания, успехи и битки са основните елементи на кариерата му, повлияла на специфичния му маниер на правене на музика - съвсем нов начин за създаване и слушане на фламенко, който именно Камарон разкри на света. Най-плодотворният му период съдържа триумфи и мрачни моменти, дали отражение върху любовните му истории, националното му и международно признание, начина, по който записва музика (предизвикал революция в изпълнението на фламенко), бракът му с Долорес ла Чиспа, зависимостта му от наркотиците и физическата разруха, сполетяла го на твърде ранна възраст (Камарон умира през 1992 г. на 41 години). Сред персонажите във филма са и легендарни имена като Пако де Лусия и Томатито.

Кастинг

Режисьор: Хайме Чавари
В ролите: Вероника Санчес, Оскар Хаенада, Хакобо Дисента
Сценарист: Алваро дел Амо
Продуцент: Хуан Рива де Алдама
Copyright © 2024 Dir.bg.