Партитурите на Бетовен

Copying Beethoven

САЩ, Германия | 2006г | 104 минути | Биографичен , Драма , Музикален , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.11.2006
Премиера в България: 13.04.2007
Производител: Metro Goldwyn Mayer
Разпространител: Тандем филмс

Амбициозна композиторка със скромни средства, 23-годишната Ана Холц (Даян Кругър) търси вдъхновение и напредък в кариерата си в световната музикална столица Виена. Студентка в музикалната консерватория, тя е препоръчана на уважаван издател и в следствие на една щастлива случайност получава шанса да работи с най-великия, но и най-непостоянния жив творец - Лудвиг ван Бетовен (Ед Харис).

Когато скептичният Бетовен й отправя импровизирано предизвикателство, Ана демонстрира своята компетентност и музикална интуиция. Маестрото приема Ана за свой копист и това слага началото на една забележителна връзка, която ще промени живота и на двамата.

Със забележителното превъплъщение на Харис в ролята на гениалния композитор и блестящото изпълнение на Крюгер („Троя”, „Национално съкровище”), Copying Beethoven разказва за последните години от живота на Бетовен - бурен период, в който въпреки борбата му с глухотата, самотата и семейната болка, го осенява вдъхновението за сътворяването на може би най-великата симфония написана някога - неговата Девета симфония.

Кастинг

Режисьор: Агньешка Холанд
В ролите: Филида Лоу, Ед Харис, Даян Кругър, Метилък Гибс, Матю Гуд
Сценаристи: Стивън Ривъл, Кристофър Уилкинсън
Продуцент: Сидни Кимъл
Оператор: Ашли Роу
Copyright © 2019 Dir.bg.