Разследване

The Investigation

България, Германия, Холандия | 2006г | 95 минути | Драма , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 02.09.2006
Премиера в България: 01.12.2006
Производител: Flying Moon Filmproduktion, Klas Film, Phanta Vision Film
Разпространител: Про Филмс
Награди и номинации: Голямата награда (най-добър филм) от кинофестивала в Котбус 2007 г.
3 награди от София Филм Фест 2007 г.
Номинация от кинофестивала във Варшава 2007 г.

Открит е разчленен труп и заподозреният Пламен Горанов (Красимир Доков) – брат на убития - е задържан. Той отрича обвиненията и поради липса на достатъчно доказателства разследването ще бъде прекратено. Но назначават нов следовател, Александра Якимова (Светлана Янчева), и тя започва всичко отначало.

Якимова дори не предполага доколко това ще разтърси нейния не само професионален, но и личен живот. Защото става дума за братоубийство, а няма абсолютни никакви доказателства. Единствените две възможности за разрешаване на сложния случай са или майката на жертвата и убиецът да свидетелства, или заподозреният да направи пълни самопризнания.

Ще успее ли младата следователка да стигне до самопризнания или да убеди една майка да направи избор между двете си деца?

Денем разпитва роднини, приятели и колеги на двамата братя, а през нощта – Пламен. Не й остава много време за семейството. Избрала е самотата и се опитва да я превъзмогне с все повече работа. Самота разяжда и Пламен – коравия единак, който постепенно започва да цени срещите си със следователката заради възможността да поговори с нея.

Филмът проследява разследването, без да раздава присъди и неусетно се издига до философски откровения за смисъла на съществуването, загребвайки от вечни теми като покаянието, престъплението и наказанието.

Кастинг

Режисьор: Иглика Трифонова
В ролите: Деян Донков, Таня Шахова, Емилия Радева, Климент Денчев, Маргита Гошева, Петър Слабаков, Светлана Янчева, Красимир Доков, Христо Гърбов, Лабина Митевска, Стоян Алексиев, Любомир Нейков
Сценарист: Иглика Трифонова
Продуцент: Росица Вълканова
Музика: Хан Отен
Оператор: Рали Ралчев
Copyright © 2024 Dir.bg.