С деца на море

With Children at the Seaside

България | 1972г | 72 минути | Комедия | Официален сайт
- 7/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 17.11.1972
Премиера в България: 17.11.1972
Производител: Boyana Film
Разпространител: Киномания 2006

Филмът е съставен от две новели, в които герои са едни и същи деца, прекарващи лятната си ваканция на море заедно с родителите си са на почивка в Несебър.

"Делфинът"
Група деца заедно с родителите си са на почивка в Несебър. Те стават причина за запознанството на Огнян (Михаил Мутафов) и Елена (Татяна Новоселска). За тях Огнян става кумир силен, смел и отличен плувец. Той им разказва за приятелството си с един делфин.

Една вечер Огнян и Елена закъсняват. Децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена знаят, че тя е с тях. Затова са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден те отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват, как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб.

"Фотолюбител"
Децата се забавляват с фотолюбителство. Така, без да искат, нарушават плановете на техния съсед от София - чичо Манчо (Георги Парцалев), който е в командировка с чужда жена (Маргарита Стефанова).

Чичо Манчо прави няколко неуспешни опита да вземе фотоапарата с компрометиращата снимка. Най-накрая го взема и при едно падане от водното колело, фотоапаратът отива на дъното. Като компенсация подарява на малкия си "мъчител" Пипси своя фотоапарат, извинявайки се, че не е намерил цветно филмче. Пипси го успокоява, че фотоапаратът, който е в морето, също не е бил зареден!

Кастинг

Режисьор: Димитър Петров
В ролите: Кирил Петров, Златина Дончева, Георги Парцалев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Татяна Новоселска, Петър Пейчев, Маргарита Стефанова, Красимир Марианов, Михаил Мутафов
Сценарист: Марко Стойчев и Мориц Йомтов (Братя Мормареви)
Музика: Петър Ступел
Оператор: Крум Крумов
Copyright © 2024 Dir.bg.