Новият Дон Жуан

Don Juan DeMarco

- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 07.04.1995
Премиера на DVD: 27.12.2006
Разпространител DVD: Съни филмс
Награди и номинации: Номинация за Оскар 1996 г. (за песента "Новият Дон Жуан", изп. Браян Адамс)
2 номинации за Златен глобус 1996 г. (музика и песен)

Историята на един мъж, койте се мислеше за най-големия любовник на света... и хората, които се опитаха да го излекуват от това!

В тази философско-романтична комедия психиатър лекува доста необичаен пациент, само за да открие, че самият той е този, който печели най-много от техните сеанси. Мъж с маска и пелерина заплашва да свърши със себе си. Евентуалното му самоубийство е предотвратено и той е изпратен в психиатрично заведение, където един лекар си „измива ръцете” с него.

След това пациентът е поставен под надзора на д-р Джак Миклър - възрастен психиатър пред пенсиониране. Мъжът информира Миклър, че всъщност е великият любовник Дон Жуан, прелъстил над 1500 жени, но е изпаднал в дълбока депресия, след като не е успял да спечели ръката на жената на мечтите си. Миклър има десет дни за работа с „Дон Жуан”, след което последният ще бъде или пуснат, или затворен за дълги години в болничното заведение.

В разговорите си с младия мъж, който му разкрива тайните на любовното изкуство, Миклър открива, че неговата философия му помага да поднови провалилата се връзка с жена му и бавно започва да се убеждава, че пациентът му може би все пак наистина е Дон Жуан.

Кастинг

Режисьор: Джереми Левън
В ролите: Марлон Брандо, Джони Деп, Фей Дънауей, Жералдин Пейла, Боб Диши, Марита Герати, Стивън Сингър
Сценарист: Джереми Левън
Продуцент: Франсис Форд Копола
Музика: Майкъл Кеймън, Робърт Ланг
По книгата на: Джордж Байрон
Оператор: Ралф Боде
Copyright © 2024 Dir.bg.