Бой с мечове

Swordfighting

САЩ, Хонк Конк | 2003г | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Премиера на DVD: 25.12.2006
Разпространител DVD: Prooptiki

През 2000-та година един китайски филм омагьоса зрителите по цял свят и се превърна в хит на церемонията по раздаването на Оскарите. Една история за героични воини с невероятни, свръхчовешки способности, „Тигър и дракон” беше филм, какъвто никога преди това не бяха прожектирали на запад. Но за китайската публика този филм не беше нищо ново – все пак филмите за бойни изкуства са стари колкото самата китайска империя.

Воините в китайското кино кръстосват империята от десетилетия, както рицарите от кръглата маса на крал Артур, заставайки на страната на слабите в името на отдавна забравени от много хора принципи.

„Бой с мечове” отвежда зрителите на едно смайващо пътешествие през историята на китайското кино и това екзотично изкуството „бой с мечове”. Те ще присъстват на раждането на специфичния жанр в Шанхай и ще видят откъси от редки филми; ще станат свидетели и на възкресението му от Анг Ли и неговия феноменален „Тигър и дракон.

Във филма ще видите интервюта с такива величия като Джон Ву, Гордън Лиу Чиа-хуи, Чу Юан, Хуи Инг-хунг, Дейвид Ченг, Лау Кар-леунг, Само Хунг и звездата от „Тигър и дракон” Ченг Пей-пей. Така ще можете да проследите от първа ръка еволюцията на този забележителен кино жанр.

Кастинг

Режисьор: Иан Тейлър
Сценарист: Иан Тейлър
Copyright © 2024 Dir.bg.