Летете с Росинант

Fly with Rocinante

България, Сърбия, Австрия | 2007г | 84 минути | Комедия , Музикален , Романтичен
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.11.2007
Премиера в България: 30.11.2007
Производител: Комуна
Разпространител: Александра Филмс

Българска оперна трупа е на турне в Европа. Поради липса на пари пътуват със стар, почти негоден автобус. Когато шофьорът се напива от радост, че му се е родил син, кормилото поема възрастният диригент – лош шофьор, който фанатично вярва в своята непогрешимост.

По време на пътуването новият член на оркестъра – разсеяният тимпанист Теди, неусетно се влюбва в младата Мария. Тяхната зараждаща се връзка се следи от целия състав на операта и скоро двамата са въвлечени в сложна плетеница от бившите любови и настоящата завист между членовете на трупата. Докато километрите летят, в автобуса се развихря купон. Музикантите свирят и пеят – празнуват раждането на сина на шофьора. Във вакханалното смесване на оперни мотиви и народни ритми от Балканите маестрото открива отражение на собствените си търсения и създава мечтаната от него опера.

В концертната зала музикантите постигат бляскав успех, вдъхновено дирижирани от щастливия маестро. Сякаш на всички са им поникнали ангелски крила. Дори автобусът, старият “Росинант”, литва в облаците. И понеже рейсът е български, от небето на оперната сцена пада едното му колело. Но за какво са им колела – нали със силата на любовта и музиката могат да летят?!

Кастинг

Режисьор: Георги Стоев-Джеки
В ролите: Васил Денев, Нона Йотова, Саша Филипова, Мая Новоселска, Татяна Лолова, Жанет Иванова, Диян Мачев, Стефания Колева, Кръстьо Лафазанов, Ицхак Финци, Венци Такев
Сценаристи: Георги Стоев-Джеки, Светослав Овчаров
Copyright © 2020 Dir.bg.