Окото

The Eye

САЩ, Канада | 2008г | 97 минути | Мистъри , Психо , Хорър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 01.02.2008
Премиера в България: 25.04.2008
Производител: Lionsgate, Paramount Vantage
Разпространител: Александра филмс

Сидни Уелс (Джесика Алба) е прочута цигуларка в Лос Анджелес. Интелигентна, реализирана и напълно независима. След инцидент в детството си загубва възможността да вижда. Остава напълно сляпа. Историята започва с трансплантация на роговици, която възстановява зрението й след 20 годишна слепота.

След операцията Д-р Пол Фокнър (Алесандро Нивола) е натоварен със задачата да помогне на Сидни да се приспособи към света около нея и към това, което й предстои да види. С помощта и на по-голямата й сестра, Хелън (Паркър Поузи), светът на Сидни бавно започва да придобива форма.

Но щастието на Сидни е краткотрайно. Необясними и страшни картини започват да я преследват. Дали са временен резултат от операцията? Предизвикани ли са от мозъка на Сидни, приспособяващ се към образите? Да не би да са плод на въображението й? Или са ужасяващо зло? След като близките и приятелите й започват да се съмняват в здравия й разум, Сидни е убедена, че новите й очи някак си са отворили вратата към зловещ свят, който само тя може да види.

Смразяващ свръхестествен трилър, който тества границите на усещане и реалност.

Кастинг

Режисьори: Дейвид Моро, Ксавиер Палуд
В ролите: Раде Шербеджия, Паркър Поузи, Джесика Алба, Алесандро Нивола, Клоуи Грейс Морец
Сценарист: Себастиан Гутиерес
Продуцент: Дон Грейнджър
Музика: Марко Белтрами
Оператор: Джефри Джър
Copyright © 2023 Dir.bg.