Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

САЩ | 2008г | 124 минути | Екшън , Приключенски | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 21.05.2008
Премиера в България: 23.05.2008
Премиера на DVD: 13.04.2009
Производител: United International Pictures
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики

Стивън Спилбърг, Джордж Лукас (сюжет и герои) и Харисън Форд се събират отново след близо 20 годишна пауза, а към легендарното трио се присъединяват още любимецът на младата публика Шая ЛаБаф и Кейт Бланшет.

Действието този път ни отвежда в тревожната 1957 година, когато Съединените щати и Съветският съюз са в разгара на Студената война. Съветският агент Ирина Спалко (Кейт Бланшет) е начело на елитен военен отряд, който обикаля Земята в търсене на тайнствен древен предмет, притежаващ безграничната мощ, която е необходима на страната й, за да постави света на колене: Кристалния череп на Акатор.

След близка среща със съветските агенти, Индиана Джоунс (Харисън Форд) и неговият приятел Мак (Рей Уинстън) успяват да се доберат до университета, в който Инди преподава археология. Там го очаква Мът (ЛаБаф) – буен 20-годишен младеж, който има лична работа с д-р Джоунс. Но двамата нямат много време да се опознаят, защото скоро биват намерени от преследвачите си и са принудени да бягат. Така те поемат на пътешествие, което ще ги отведе до най-дълбоките джунгли на Перу, древни гробници, забравени изследователи и митичен град от злато, чиито тайни са се запазили през вековете.

Междувременно Индиана Джоунс трябва да открие начин да се отърве от безмилостните съветски военни, да преодолее купища смъртоносни капани и да предотврати попадането на могъщия Кристален череп в опасните ръце на врага!

Кастинг

Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Харисън Форд, Кейт Бланшет, Карън Алън, Шая ЛаБаф, Рей Уинстън, Джон Хърт, Джим Бродбент, Игор Жижикин, Дмитрий Дяченко, Иля Волох, Емануел Тодоров, Алън Дейл, Саша Спилбърг
Сценарист: Дейвид Кеп
Продуцент: Франк Маршал
Музика: Джон Уилямс
Оператор: Януш Камински
Copyright © 2024 Dir.bg.