Интернешънъл

The International

САЩ, Германия, Великобритания | 2009г | 118 минути | Драма , Екшън , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 12.02.2009
Премиера в България: 27.02.2009
Премиера на DVD: 29.06.2009
Производител: Sony Pictures
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Прооптики

„Интернешънъл” е завладяващ трилър, в който агентът от Интерпол Луи Селинджър (Клайв Оуен) и Еленор Уитман (Наоми Уотс), заместник-районен прокурор на Манхатън, си поставят за цел да изправят пред правосъдието една от най-влиятелните банки в света. Двамата ще открият нелегална дейност, пране на пари и изнудване на различни правителства. Но дали банката е лесна плячка или корупцията и финансовия терор ще се окажат твърде голяма хапка за двамата амбициозни професионалисти?

Филмът е вдъхновен от драматичните събития, съпътствали краха на реално съществувалата Международна банка за кредитиране и търговия (МБКТ). Основана в Карачи, Пакистан през 1970-те години, банката бързо се превръща в най-всеобхватната структура за пране на пари в историята. Като допълнение към финасовите си услуги, МБКТ развива странична дейност с търговия на оръжие, осигуряване на армии от наемници, разузнаване и подкрепа за международният тероризъм. Всичко това излиза на бял свят едва след колапса на банката през 1991 година.

Подобен тип банки продължават да съществуват безнаказано дълги години, тъй като услугите им са необходими и се ползват не само от престъпници, но и от самите държави при нужда от провеждането на секретни операции из целият свят.

Кастинг

Режисьор: Том Тиквер
В ролите: Клайв Оуен, Наоми Уотс, Армин Мюлер-Щал, Улрих Томсен, Брайън О`Бърн, Джак Макгий, Бен Уишоу
Сценарист: Ерик Сингър
Продуценти: Лойд Филипс, Чарлз Роувън
Музика: Райнхолд Хайл, Джони Климек, Том Тиквер
Оператор: Франк Грибе
Copyright © 2024 Dir.bg.