Извън закона

Down By Law

САЩ, ФРГ | 1986г | 107 минути | Драма , Комедия , Криминален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 20.09.1986
Производител: Island Pictures, Black Snake, Grokenberger Film Produktion
Награди и номинации: Номинация за Златна палма - Кан 1986 г. (Джим Джармъш)

(черно-бял)

Джак и Зак – двама суперготини неудачници, се запознават в нюорлиънски затвор. Отначало са настроени един против друг, но скоро ги разсейва пристигането на Роберто, чийто лош английски, спомени от стари филми и цитати от Робърт Фрост на родния италиански едновременно ги дразнят и забавляват. Накрая обаче именно този сладкодумен, винаги оптимистично настроен дребен човек отвежда двамината самопровъзгласили се за яки типове към свободата.

Джармушовата приказна амалгама от затворнически филм, трилър noir и нестандартна комедия в известен смисъл напомня предишния му филм По-странно от рая – и двата филма се състоят от три части, и в двата се описват изтормозени американци, които се променят при общуването с простодушен чужденец, и двата са заснети в зашеметяващо контрастно черно-бяло.

И отново музиката и настроението са основни компоненти от поезията на Джармуш. Но онова, което прави този филм по-достъпен (а може би и по-малко амбициозен), е особеното значение, придадено на хумора – скоро след като се запознаем с героите и атмосферата, смехът нахлува с наситено, трайно присъствие, най-вече откъм прекрасния Бенини.

Кастинг

Режисьор: Джим Джармъш
В ролите: Том Уейтс, Джон Лури, Роберто Бенини, Николета Браски, Елън Баркин
Сценарист: Джим Джармъш
Продуцент: Алън Клайнбърг
Музика: Джон Лури
Оператор: Роби Мюлер
Copyright © 2024 Dir.bg.