Къдравата Сю

Curly Sue

- 10/10

За филма

В разпространение от: 25.10.1991
Производител: Hughes Entertainment, Warner Bros.
Награди и номинации: Награда "Млад артист" 1993 г. (Алисън Портър)

Джеймс Белуши играе Бил Дансър – изпаднал скитник, който живее по пътищата на Съединените щати, крадейки храна, спейки в клошарски приюти, кина или евтини хотели. Той е мъж с добро сърце, но без работа и пари - „наследил” е от починала приятелка 9-годишната й дъщеря Сю (Алисън Портър) - очарователна малка красавица, наричана още Къдравата Сю. Двамата са перфектният тандем мошеници, прилагащи изпитаните си номера най-вече когато имат нужда от пари за храна. пътуват от място на място, като си уреждат прехрана и подслон с всевъзможни трикове. Един от тях е мъжът да се хвърля пред кола и да инсценира, че шофьорът го е блъснал.

И така, при "случайна" катастрофа красивата чикагска адвокатка Грей Елисън (Кели Линч) остава с впечатление, че сблъсъкът е станал по нейна вина. Тя кани на вечеря двамата несретници, преди нейният ревнив приятел Уолтър Маккормик (Джон Гец) да дойде да я прибере.

На следващия ден тя наистина блъска, за втори път, с колата си Бил – резултатът е, че този път тя приютява двамата в огромния си луксозен апартамент. Грей се привързва към малката Сю, но установява, че е неграмотна... Бурната й реакция срещу Бил води само до това, че тя купува дрехи и на двамата и ги оставя за постоянно у дома си. Симпатията към Бил прераства в нещо повече, след като той си намира работа и свири на пианото.

Отритнатият Уолтър обаче решава да алармира властите за "безпризорното" и "малтретирано" дете... Къдравата Сю е отведена в защитено жилище, а Бил е арестуван. Грей успява да вземе временно попечителство над детето, като използва за шантаж и своите служебни възможности спрямо мъжа на своя клиентка, човек с големи връзки. Грей, Бил и къдравата Сю стават семейство.

Последен (осми) режисьорски филм на Джон Хюз, написал сценариите на четирите филма "Сам вкъщи", на "101 далматинци" (1996), "Флабър" (1997), "Гости от миналото" (2001), сюжета на "Петзвезден романс" (2002) и други.

Кастинг

Режисьор: Джон Хюз
В ролите: Джеймс Белуши, Кели Линч, Алисън Портър, Джон Гец, Фред Далтън Томпсън, Стив Карел, Гейл Богс, Вивека Дейвис
Сценарист: Джон Хюз
Продуцент: Джон Хюз
Музика: Жорж Делрю
Оператор: Джефри Кимбъл
Copyright © 2024 Dir.bg.