Шерлок Холмс

Sherlock Holmes

САЩ, Германия | 2009г | 129 минути | Екшън , Криминален , Приключенски | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 24.12.2009
Премиера в България: 01.01.2010
Премиера на DVD: 17.05.2010
Производител: Warner Bros., Village Roadshow
Разпространител: Прооптики
Разпространител DVD: Audio Visual България
Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 2010 г. (музика и сценография)
Награда Златен глобус 2010 г. (за най-добър актьор, Робърт Дауни мл.)

Шерлок Холмс (Робърт Дауни мл.) е заслужил репутацията си, откривайки истината и в най-заплетените мистерии. С помощта на верния си помощник д-р Джон Уотсън (Джуд Лоу), прочутият детектив няма равен в преследването на престъпници от всякакъв вид, като разчита на наблюдателността, забележителната си способност да прави изводи и грубата сила на юмруците.

Над Лондон е надвиснала буря - заплаха, срещу каквато Холмс не се е изправял, предизвикателството, което винаги е търсил. След серия брутални, ритуални убийства, Холмс и Уотсън успяват да пристигнат навреме, за да спасят последната жертва и да разкрият убиеца – нестрадащия от разкаяние лорд Блекууд. С наближаването на насрочената екзекуция, Блекууд, който тероризира съкилийниците си с привидната си връзка с могъщи тъмни сили, предупреждава Холмс, че не е подвластен на смъртта и екзекуцията се вписва точно в плановете му.

Очевидното му възкресение хвърля Лондон в паника и в смут - „Скотланд Ярд”. За Холмс действието тепърва предстои. Устремени да спрат смъртоносния заговор на Блекууд, Холмс и Уотсън се потапят в света на тъмните сили и изумителните технологии, в който логиката се оказва най-доброто оръжие (както и доброто дясно кроше!).

Кастинг

Режисьор: Гай Ричи
В ролите: Уилям Хюстън, Джералдин Джеймс, Ханс Матисън, Кели Райли, Уилям Хоуп, Марк Стронг, Рейчъл Макадамс, Джуд Лоу, Робърт Дауни мл., Еди Марсан
Сценаристи: Майкъл Джонсън, Антъни Пекъм, Саймън Кинбърг
Продуценти: Сюзан Дауни, Джоуел Силвър
Музика: Ханс Зимър
По книгата на: Артър Конан Дойл
Оператор: Филип Русло
Copyright © 2024 Dir.bg.