Лош ден за риболов

Mal día para pescar

Уругвай, Испания | 2009г | 100 минути | Драма , Комедия , Уестърн | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.07.2009
Награди и номинации: Награда „Свободен дух” от Варшавския кинофестивал 2009 г.


"Bad Day to Go Fishing":
По разказа "Jacob y el Otro" ("Якоб и другият", 1965 г.) на уругвайския писател Хуан Карлос Онети, творил през последните 20 години от живота си в Испания.

Копродукция на Уругвай и Испания, създадена от уругвайския режисьор Алваро Брешнер.

Филмът предлага необичаен поглед към темата за остаряващите аутсайдери. Орсини (за образа на който шотландският актьор Гари Пикър е удостоен с наградата Мар дел Плата ’2009) е импресарио, който пристига в малко латиноамериканско градче в компанията на германския шампион по борба Якоб ван Опен (финландския актьор Йоуко Ахола). Целта на Орсини е да навие зяпачите да се включат в дуел с шампиона - и всеки смелчага, който успее да го повали за 3 минути, да му донесе по 1000 долара.

Планът на двамата мъже обаче е заплашен от провал, когато местна красавица Адриана (италианската актриса Антонела Коста) предлага в дуела да се включи съпругът й - здравеняк, побойник с лошо пиянство.

Филмът, амбициозен дебют на Брешнер, е изпълнен с остроумен хумор и е създаден в традицията на черния филм. Определен е от филмовите критици по света като ретро вариант на „Кечистът” (2008 г.), съчетаващ похватите на братята Коен и на мексиканския режисьор Артуро Рипстайн.

Кастинг

Режисьор: Алваро Брешнер
В ролите: Гари Пикър, Йоуко Ахола, Антонела Коста, Сесар Тронкосо, Роберто Панко, Бруно Алдекосеа
Сценарист: Алваро Брешнер
Продуцент: Алваро Брешнер
Музика: Микел Салас
Оператор: Алваро Гутиерес
Copyright © 2024 Dir.bg.