Една война

Одна война

Русия | 2009г | 85 минути | Драма
- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.06.2009

"One War"

Филмът на Вера Глаголева е създаден по действителни събития, които разкриват непознати страници от историята на Втората световна война.

Действието се развива през май 1945 г. на малък, усамотен остров, където пет млади майки, под зоркото око на един пазач, са заточени с децата си за изтърпяване на присъда. Прегрешението на жените е, че петте деца са от извънбрачни връзки с окупаторите. В очакване на Деня на победата те не спират да се надяват, че когато той настъпи, ще поемат пътя към дома си. Но когато войната приключва, на острова пристига майор Максим Прохоров от НКВД, натоварен с мисията да изпрати жените в трудови лагери, а децата – в домове за сираци.

„Една война” е втори филм на Вера Глаголева като режисьор. Глаголева е известна руска театрална и филмова актриса, сценаристка, родена е в Москва. Участвала е като актриса в близо 50 филма, сред които „В четвъртък и никога повече” (1977), „Торпедоносци” (1983), „Да се омъжиш за капитан” (1985). През 1991 г. дебютира в киното като режисьор с филма „Разпадащ се свят”.

За краткия си фестивален живот през 2009 година „Една война” успя да спечели Голямата награда на журито на фестивала в Казан, наградата за творчески постижения от фестивала в Кайро, както и приза на публиката на фестивала на руското кино „Онфльор” 2009.

Кастинг

Режисьор: Вера Глаголева
В ролите: Александър Балуев, Наталия Кудряшова, Юлия Мелникова, Ксения Суркова
Copyright © 2020 Dir.bg.