Мачете

Machete

- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 03.09.2010
Премиера в България: 03.09.2010
Премиера на DVD: 13.06.2011
Производител: Twentieth Century Fox
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Мачете Кортес (Дани Трехо) е изкусен ренегат, бивш служител в мексиканската полиция. Той броди по улиците на Тексас и търси заработка.

Местният бизнесмен и пропагандист, Майкъл Бенц (Джеф Фахи) обяснява на Мачете, че сенатор МакЛафлин (Робърт Де Ниро) е корумпиран и изпраща стотици незаконни имигранти от страната. За да спре това, Бенц предлага на Мачете $150 000 да убие сенатора. Кървавият договор е сключен и когато Мачете е на път да финализира поръчката, той е натопен и прострелят със снайпер почти смъртоносно.

След като се възстановява, той се отправя да мъсти на бившия си работодател, с помощта на отец Бенито Дел Торо (Чийч Марин), стар приятел, поел клетва против насилието.

Превърнал се в култов още преди излизането си, "Мачете" бележи първата главна роля на легендарния Дани Трехо в един „изтънчен” специалитет на Робърт Родригес.

Кастинг

Режисьори: Итън Маникюз, Робърт Родригес
В ролите: Шей Уигъм, Джеф Фахи, Електра Евелин, Дон Джонсън, Стивън Сегал, Чийч Марин, Линдзи Лохан, Робърт Де Ниро, Дани Трехо, Джесика Алба, Мишел Родригес, Стейси Кийч, Тина Родригес
Сценаристи: Робърт Родригес, Алваро Родригес
Продуценти: Куентин Тарантино, Робърт Родригес
Музика: Chingon
Оператор: Джими Линдзи
Copyright © 2024 Dir.bg.