Дори дъжда

Even the Rain

Франция, Испания, Мексико | 2010г | 103 минути | Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 16.09.2011
Премиера в България: 15.07.2011
Производител: Morena Films
Разпространител: Ван Крис

Идеалистът Себастиан е твърдо решен да направи филм за една от най-сакралните фигури в световната история – тази на Христофор Колумб. Той иска да преобърне мита за пристигането на Западната цивилизация в Америка като сила на доброто. Филмът му ще покаже истинския замисъл на Колумб: жажда за злато, заробване на населението и ужасно насилие срещу дръзналите да му се опълчат.

Брилянтният актьор, изпълняващ ролята на Колумб непрестанно предизвиква режисьора, обвинявайки го в лицемерие и евтини манипулации. Коста, приятел на Себастиян и продуцент, това не го интересува. Всичко, което е от значение за него е филмът да бъде готов навреме и в рамките на бюджета. Коста има луд план. Въпреки гнева на Себастиян, те ще снимат в Боливия, най-евтината и „индианска” от латиноамериканските държави.

С напредването на снимките в околностите на Кочабамба, гражданското и политическо напрежение нарастват, поради приватизирането и продажбата на цялото градско водоснабдяване на Британо-Американска корпорация. Насилието нараства ежедневно, докато целия град експлодира в днес познатата ни Боливийска водна война, която всъщност се е случила през април 2000-та година. 500 години след Колумб, отново пръчки и камъни се конфронтират с високо-технологичните оръжия на модерния свят. Само че този път битката е не за злато, а за най-простичкия природен ресурс – водата.

Кастинг

Режисьор: Исиар Болейн
В ролите: Гаел Гарсия Бернал, Луис Тосар, Кара Елеялде, Винсенте Ромеро, Раул Аревало
Сценарист: Пол Лаверти
Copyright © 2024 Dir.bg.