Шерлок Холмс: Игра на сенки

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.12.2011
Премиера в България: 23.12.2011
Премиера на DVD: 07.05.2012
Производител: Warner Bros., Village Roadshow Pictures, Silver Pictures
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Шерлок Холмс винаги е бил най-умният и съобразителен човек… досега. Появява се нов, изключително опасен престъпен ум – проф. Джеймс Мориарти (Джеред Харис): той не само не остъпва по интелект на Холмс, но неговите неограничени способности да върши зло, в комбинация с липсата на каквато и да е съвест, му дават предимство пред прочутия детектив.

В световната преса излизат все по-шокиращи заглавия: "скандал съсипва индийски магнат"; "китайски търговец на опиум загива в апартамента си от свръхдоза"; "бомбардировки над Страсбург и Виена"; "американски индустриалец открит мъртъв"… Никой не вижда връзката между тези, на пръв поглед нямащи нищо общо, събития – освен, разбира се, великият Шерлок Холмс. Той единствен съзира преднамерената паяжина от смърт и разрушение, в центъра на която стои необикновено зловещ паяк: Мориарти.

Разследването на заговора на Мориарти става все по-опасно и повежда Холмс и Уотсън извън Лондон през Франция, Германия чак до Швейцария. Но престъпният гений винаги е една крачка пред тях и застрашително се приближава към завършека на злокобния си план. Ако замисълът на Мориарти успее, той не само ще му донесе огромно богатство и неограничена власт, но ще промени и курса на световната история.

Кастинг

Режисьор: Гай Ричи
В ролите: Нуми Рапас, Пoл Андерсън, Кели Райли, Еди Марсан, Джаред Харис, Стивън Фрай, Рейчъл Макадамс, Джуд Лоу, Робърт Дауни мл.
Сценаристи: Мишел Мълрони, Кийран Мълрони
Продуценти: Лайнъл Уиграм, Джоуел Силвър, Сюзън Дауни
Музика: Ханс Зимър
По книгата на: Артър Конан Дойл
Оператор: Филип Русло
Copyright © 2024 Dir.bg.