Невероятният Спайдър-мен

The Amazing Spider-Man

- 10/10

За филма

В разпространение от: 13.06.2012
Премиера в България: 13.07.2012
Премиера на DVD: 30.01.2013
Производител: Sony Pictures
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: Ентертейнмънт Комерс

По комиксите на Стенли Лийбър (Стан Лий) и Стив Дитко.

Гимназистът Питър Паркър (Андрю Гарфилд) е аутсайдер не само в училището си, но и в живота. Изоставен от родителите си без обяснение, Питър е отгледан от своя чичо Бенджамин Паркър (Мартин Шийн) и неговата съпруга, леля Мей (Сали Фийлд). Както повечето младежи на неговата възраст, Питър се опитва да открие своята истинска същност и да намери правилния път в живота. Спътник в ежедневието му е неговата приятелка и първа ученическа любов Гуен Стейси (Ема Стоун), която е винаги до него, независимо от обстоятелствата и проблемите, пред които той бива изправян.

Но всичко в живота на Питър се променя, когато случайно открива мистериозно куфарче, принадлежало на неговия баща. Твърдо решен да разкрие тайните на семейството си, младият мъж се впуска в търсене на повече информация от всекиго, който е познавал родителите му. Не след дълго следите го насочват към компанията “Оскорп”, в която работи един от най-добрите приятели на баща му – доктор Кърт Конърс (уелският актьор Рис Иванс). Срещата на Питър с Конърс се оказва съдбовна и слага началото на верига от събития, в които биват замесени не само техните тайни самоличности - Спайдър-мен и Гущерът, - но и всички хора, които те обичат.

Кастинг

Режисьор: Марк Уеб
В ролите: Ирфан Хан, Ембет Давиц, Кембъл Скот, Сали Фийлд, Мартин Шийн, Рис Ифънс, Денис Лиъри, Андрю Гарфилд, Ема Стоун, Майкъл Маси
Сценаристи: Джеймс Вандербилт, Алвин Сарджънт
Продуценти: Ави Арад, Матю Толмак
Музика: Джеймс Хорнър
По книгата на: Стенли Лийбър (Стан Лий), Стив Дитко
Оператор: Джон Шуорцман
Copyright © 2024 Dir.bg.