Секретна квартира

Safe House

САЩ, ЮАР | 2012г | 110 минути | Екшън , Криминален , Мистъри , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 10.02.2012
Премиера на DVD: 11.06.2012
Производител: Universal Pictures
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Носителят на "Оскар" Дензъл Уошингтън и Райън Рейнолдс са главните изпълнители в екшън трилъра "Секретна квартира". Уошингтън играе Тобин Фрост - най-опасния ренегат от ЦРУ, който се завръща под прицела на агенцията, след като е прекарал в бягство цяло десетилетие. На оперативен агент новак Уестън (Рейнолдс) е наредено да отиде с него в секретна квартира в Южна Африка. Когато тя е нападната от наемници, новакът също е принуден да избяга. Двамата съюзници по неволя трябва да останат живи достатъчно дълго, за да разкрият кой иска смъртта им.

През последната година Марк Уестън недоволства от лишения си от активност и влияние пост в Кейптаун. Съдържател на секретна квартира, който мечтае да е пълноценен агент, лоялният на ЦРУ служител чака възможност да се докаже. Когато първият и единствен обитател, който е имал, се оказва най-опасният срещан от него човек, Уестън се приготвя да изпълни дълга си.

Тобин Фрост се изплъзва от залавяне в продължение на почти десет години. След като се е отвърнал от своите, един от най-добрите оперативни агенти на ЦРУ и бивш разузнавач той започва да продава военни сведения на всеки с пари. Вредата, която вече е нанесъл на САЩ е неизмерима - от търговия на тайни сведения със Северна Корея до подпомагане на отцепнически групировки. Сега той отново притежава важна информация.

Веднага щом Фрост е докаран за разпит, наемници атакуват и разрушават секретната квартира, поддържана от Уестън. Като успяват да се отърват на косъм, двамата неволни съюзници трябва да открият дали нападателите са изпратени от терористи или от вътрешен човек, готов да убие всеки, изпречил се на пътя му. Уестън трябва да прецени на кого може да се довери, преди и двамата да бъдат елиминирани от играта.

Кастинг

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Траян Миленов, Брендън Глийсън, Рубен Блейдс, Робърт Патрик, Сара Арингтън, Стивън Бишъп, Нора Арнезедер, Сам Шепърд, Вера Фармига, Райън Рейнолдс, Дензъл Уошингтън
Сценарист: Дейвид Гугенхейм
Продуцент: Скот Стюбър
Музика: Рамин Джавади
Оператор: Оливър Ууд
Copyright © 2024 Dir.bg.