Огнярят

Кочегар

Русия | 2010г | 83 минути | Криминален , Драма | Официален сайт
- 1/10

За филма

В разпространение от: 13.10.2010
Премиера в България: 05.10.2012
Производител: STV
Разпространител: Арт Фест

В по-добри времена якутският огняр Иван Скрябин се е радвал на звездна кариера – бил е сапьор по време на войната в Афганистан, герой на СССР, майор с множество медали на гърдите. Сега обаче, пенсиониран заради жестока контузия, напуснат от съпругата си и преживяващ с мизерната си заплата, той обитава своето работно място – огромното подземно мазе на фабриката, където поддържа пещите денонощно.

В свободното си време записва своята история, в която разкрива разбиранията си за доброто и злото. Всъщност историята със заглавие “Khailakh” вече е написана от полския етнограф Вацлав Серошевски. Скрябин я е чул някога, а сега погрешно е решил, че тя се е родила в собствената му глава, защото в нея става дума за руските бандити и якутска саможертва. Скрябин има любима дъщеря на име Саша.

Заедно с дъщерята на друг бивш военен, но настоящ гангстер – Маша, тя държи магазин за кожени изделия. Сред централните фигури в историята е и гангстерът Бисон, който се оказва приятел едновременно на Саша и на Маша, без те да подозират това...

Кастинг

Режисьор: Алексей Балабанов
В ролите: Михаил Скрябин, Юри Мавеев, Айда Тумутова, Александър Мосин, Анна Коротаева
Сценарист: Алексей Балабанов
Copyright © 2024 Dir.bg.