Джанго без окови

Django Unchained

САЩ | 2012г | 165 минути | Уестърн | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 25.12.2012
Премиера в България: 18.01.2013
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Александра филмс

Историята ни отвежда в северноамериканския юг две години преди Гражданската война и ни запознава с роб (в изпълнение на Джейми Фокс), когото съдбата среща с немския ловец на глави д-р Кинг Шулц (Кристоф Валц).

Шулц е по следите на братята Бритъл и само Джанго може да го отведе до тях. Шулц придобива Джанго с обещанието да го освободи след залавянето на братята – живи или мъртви.

Успехът на тази задача кара Шулц да даде свободата на Джанго, но двамата решават да останат заедно. Шулц започва да издирва най-закоравелите престъпници с помощта на Джанго. Докато придобива все повече смъртоносни умения, Джанго остава верен на една цел: да намери и спаси Брумхилда (Кери Уошингтън) – съпругата, която е попаднала в ръцете на робовладелци преди дълго време.

В крайна сметка Джанго и Шулц стигат до Калвин Канди (Леонардо ДиКаприо), който е собственик на печално известната плантация Кандиленд. Джанго и Шулц се вмъкват под фалшив претекст, но събуждат подозрението на Стивън (Самюъл Джаксън), който е верния домашен роб на Канди.

Около двойката ловци на глави започва да се затяга смъртоносен обръч. Цената на бягството е избор между независимост и солидарност, между саможертва и оцеляване...

Кастинг

Режисьор: Куентин Тарантино
В ролите: Джеймс Римар, Куентин Тарантино, Брус Дърн, Амбър Тамблин, Лора Каюет, Джеймс Русо, Робърт Карадайн, Джейми Фокс, Самюъл Джаксън, Кери Уошингтън, RZA, Франко Неро, Маркъс Хендерсън, Кристоф Валц, Леонардо ДиКаприо, Ато Есандо, Майкъл Боуен
Сценарист: Куентин Тарантино
Продуценти: Реджиналд Хъдлин, Стейси Шер
Оператор: Робърт Ричардсън
Copyright © 2024 Dir.bg.