Паркър

Parker

- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.01.2013
Премиера в България: 01.02.2013
Производител: FilmDistrict
Разпространител: Тандем филм

По романа "Flashfire" (2000 г.) на американския писател Доналд Уестлейк, под псевдоним Ричард Старк.

Ветеран-престъпник с безкомпромисен кодекс на честта търси отмъщение срещу жестоката банда, която го е измамила. Сюжетът с хладнокръвния култов антигерой се развива сред безподобния разкош и богатства на Палм Бийч.

Най-дръзкият, методичен и безмилостен крадец в този бизнес - Паркър (Джейсън Стейтъм) е експерт в планирането и осъществяването на наглед невъзможни обири. Единственото, което изисква от екипа си, е абсолютна лоялност и стриктно придържане към плана. Но когато последният му обир донася смърт заради небрежността на един от членовете на екипа, Паркър отклонява поканата на шефа на бандата Меландър (Майкъл Чиклис) да участва в следващия им обир. Тъй като не приемат "не" за отговор, крадците се обръщат срещу Паркър, оставяйки го почти мъртъв насред пустошта.

Оцелял при нападението и решен да си отмъсти на хората, които са го предали, той проследява бандата до бляскавия Палм Бийч. Представяйки се за богат тексасец, търсещ да си купи къща, Паркър среща Лесли (Дженифър Лопес) - мизерстващ агент по недвижими имоти с енциклопедични знания за острова. С нейна помощ той разкрива плана на бандата да отмъкнат бижута за над 50 милиона долара и измисля план да прибере плячката им и да си отмъсти.

Паркър обаче е разгневил съюзниците на бандата от Чикаго, което го прави мишена за наемните убийци на мафията. Сега първо ще трябва да оцелее...

Кастинг

Режисьор: Тейлър Хакфорд
В ролите: Пати Лупон, Уендъл Пиърс, Майкъл Чиклис, Клифтън Колинс мл., Ник Нолти, Дженифър Лопес, Джейсън Стейтъм, Даниел Бернхард, Боби Канавали
Сценарист: Джон Маклафлин
Продуценти: Лес Алекзандър, Стив Часман, Сидни Кимъл
Музика: Дейвид Бъкли
По книгата на: Доналд Уестлейк
Оператор: Джеймс Мъро
Copyright © 2024 Dir.bg.