Вълкът от Уолстрийт

The Wolf of Wall Street

- 6/10

За филма

В разпространение от: 15.11.2013
Премиера в България: 10.01.2014
Производител: Appian Way, Red Granite Pictures
Разпространител: bTV Studios
Награди и номинации: 5 номинации за Оскар 2014 г.
Златен глобус и номинация, 2014 г.
4 номинации от Британската академия 2014 г.
Множество награди и номинации от Асоциации на кинокритиците
Номинация за "Давид ди Донатело" 2014 г. (най-добър чуждестранен филм)
Номинация за "Грамми" 2015 г.
2 награди и 5 номинации на MTV 2014 г.

Филмът на Мартин Скорсезе е вдъхновен от едноименната автобиографична книга на бившия брокер от Лонг Айлънд - Джордан Белфорт.

Денем печели хиляди долари на минута - нощем ги пръска за дрога, секс и забавления по целия свят. От прословутия гуляй, завършил с потапянето на 50-метрова яхта и навъртането на хотелска сметка за 700 хиляди долара, до очакващите го у дома съпруга и деца, както и брокерите на борсата, отнасящи се с него като с бог - това е неговата история, разказана със собствените му думи. Историята на един гений с лош късмет, известен като... 'Вълкът от Уолстрийт'.

В главната роля се превъплъщава Леонардо ДиКаприо, а сюжетът разказва за отказа на Белфорт да сътрудничи на властите по време на криминален случай през 90-те години. Мащабната и тежка измама, в която е замесена мафията, оказва влияние не само на Уолстрийт, но и на целия банков свят.

Заради отказа си да даде информация и заради обвиненията в пране на пари, Джордан Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота и вижданията му.

Кастинг

Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: Леонардо ДиКаприо, Роб Райнър, Джона Хил, Джон Бърнтол, Кайл Чандлър, Джон Фавро, Жан Дюжарден, Матю Макконъхи, Шей Уигъм, Марго Роби, Итън Суплий
Сценарист: Терънс Уинтър
Продуценти: Леонардо ДиКаприо, Мартин Скорсезе
По книгата на: Джордан Белфорт
Оператор: Родриго Прието
Copyright © 2024 Dir.bg.