На един черпак разстояние

The Hundred-Foot Journey

Индия, ОАЕ, САЩ | 2014г | 116 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 7.2/10

За филма

В разпространение от: 07.08.2014
Премиера в България: 22.08.2014
Производител: Dream Works Pictures
Разпространител: bTV Studios
Награди и номинации: Номинация за Златен глобус 2015 г. (Хелън Мирън)

Хасан Кадам (Маниш Даял) е млад готвач с невероятен вроден гастрономически талант. Прокудено от родната си Индия, семейството му, водено от Папа (Ом Пури), се установява в Сан-Антонин-Нобъл-Вал - едновременно живописно и изискано селце в Южна Франция, в което родът Кадам открива идеалното място да се засели и да отвори индийския си ресторант "Мезон Мумбай".

Всичко изглежда прекрасно, докато не се намесва студената и злобна собственичка на прочутия класически френски ресторант "Le Saule Pleureur", мадам Малори (носителката на "Оскар" Хелън Мирън).

Враждебността й по отношение на новия индийски ресторант, разположен едва на 30-тина метра от нейния, ескалира в люта битка между двете заведения, докато страстта на Хасан към френската висша кухня - и към чаровната помощник-готвач на мадам Малори, Маргьорит (Шарлот ле Бон) - не се съчетава с необикновения му талант на готвач.

В този миг сякаш магия прокарва мост между двете култури и пропива Сан-Антонин с неподозиран колорит, какъвто дори мадам Малори не е в състояние да пренебрегне. В крайна сметка, тя признава кулинарната дарба на съперника си и взима Хасан под крилото си.

Филмът изобилства от вкусове и аромати, бушуващи страсти, житейски битки и победи, вплетени в образа на сблъсъка на два свята, обединени от пътя на един млад мъж в търсене на домашния уют.

Кастинг

Режисьор: Ласе Халстрьом
В ролите: Хелън Мирън, Ом Пури, Маниш Дайал, Шарлот Льо Бон, Амит Шах, Мишел Блан
Сценарист: Стивън Найт
Продуценти: Стивън Спилбърг, Опра Уинфри
Музика: А. Р. Рахман
По книгата на: Ричард Мораис
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.