Лешояда

Nightcrawler

САЩ | 2014г | 117 минути | Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 23.10.2014
Премиера в България: 31.10.2014
Производител: Bold Films
Разпространител: Тандем филм

Трилър за подземния нощен свят на Лос Анджелес от създателите на "Наследството на Борн (2012) и от продуцента на "Майкъл Клейтън" (2007).

Номинираният за "Оскар" Джейк Джиленхол е в ролята на Лу Блум - енергичен младеж с хъс за работа, който навлиза на високи обороти в криминалната журналистика и се опитва да пробие като репортер за вечерните новини чрез тъмните страни на нощния живот в Лос Анджелес.

Той намира операторски екип на свободна практика, който заснема катастрофи, пожари, убийства и всякакви ексцесии и заедно с него започва едно опасно "лешоядство" в надпреварата за новини - всяка полицейска сирена е "дюшеш", а жертвите са "джакпот" и се изчисляват в долари и центове през рейтинга.

Подпомаган от Нина (Рене Русо), която е ветеран в спорта на кръвта, каквито са местните телевизионни новини, Лу прекрачва границата между наблюдател и участник, за да се превърне в звезда на своя собствена история. Докъде е готов да стигне човек в името на американската мечта?

Кастинг

Режисьор: Дан Гилрой
В ролите: Джейк Джиленхол, Бил Пакстън, Рене Русо, Ан Макданиелс, Марко Родригес, Ан Кюсак, Риз Амед, Елик Ланг, Джейми Макшейн, Кевин Рам, Майкъл Хаят, Катлийн Йорк
Сценарист: Дан Гилрой
Продуценти: Дженифър Фокс, Джейк Джиленхол, Тони Гилрой
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Робърт Елсуит
Copyright © 2024 Dir.bg.