Теорията на всичко

The Theory of Everything

Великобритания, САЩ | 2014г | 123 минути | Биографичен , Драма , Романтичен | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 07.11.2014
Премиера в България: 30.01.2015
Премиера на DVD: 22.06.2015
Производител: Working Title Films, Focus Features, Universal Pictures
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: 1 награда (Еди Редмейн) и 4 номинации за "Оскар" 2015 г.
2 награди (Еди Редмейн и музика - Йохан Йохансон) и 2 номинации за Златен глобус 2015 г.
3 награди (Еди Редмейн, сценарий - Антъни Маккартън и награда за най-добър британски филм) и 7 номинации за BAFTA 2015 г.

Филм за отношенията между известния физик проф. Стивън Хокинг (с тежко увреждане от амиотрофична латерална склероза) и жена му.

Физикът и космолог изуми света със своята борбеност и сила на духа. Докато защитава своята докторантура в Оксфордския университет, 21-годишният Хокинг е диагностициран с тежкото заболяване, а лекарите са убедени, че му остават не повече от 1-2 години живот.
Днес Хокинг е на 72 години, а неговите теории, публикации и книги са основоположни в космологията и физиката.

„Теорията на всичко“ е базиран на мемоарите "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" (2008) на първата съпруга на Стивън Хокинг – Джейн. Нейният разказ за борбата срещу болестта, усилията за създаване на семейство и живота с гений, затворен в нездраво тяло, е разтърсваща история за силата на духа и желанието за борба.

Актьорите Еди Редмейн и Фелисити Джоунс, които се превъплъщават брилянтно в ролите на Стивън и Джейн Хокинг, са спрягани за номинации за "Оскар", кинокритиците са във възторг от лентата, а пресъздаването на тежката съдба на гения получава повече от хвалебствени коментари.

32-годишният британец Еди Редмейн, носител на "Тони", прекарва шест месеца във физическа и психическа подготовка за образа на Хокинг. Той разговаря със семейството на учения, изучава физическите измерения на заболяването, а самия снимачен процес прекарва в инвалидна количка, мърдайки само малки мускулчета на своето лице - емоциите си пресъздава с поглед.
Редмейн е и близък приятел на английския актьор Бенедикт Къмбърбач ("Хобит: Битката на петте армии"), изиграл за първи път Хокинг на екран - в телевизионния филм "Хокинг" на BBC от 2004 г.

Свързани новини

Холивудските филмови награди 2014 откриха сезона на наградите Фелисити Джоунс партнира на Том Ханкс в „Ад” по Дан Браун Ето и номинациите за “Златен глобус” "Гранд Хотел Будапеща" с най-много номинации за BAFTA "Аз съм Шарли" и на Златен глобус, изненади Английската академия раздаде наградите си Водещият на наградите Оскар има нужда от скандал Първият Оскар е факт, вижте и останалите Награди "Оскар" - победителите Филмови награди на MTV 2015 - номинации Стартираха снимките на филмовата адаптация на романа на Дан Браун, “Ад” Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг Биографичният филм за Фреди Мъркюри си има сценарист Номинации за Грами 2016 Обявиха номинациите за Оскар 2015 Никита Михалков награден със създадената от него награда Джон Ленън и Йоко Оно във филм „Амазон” с нов проект - „Аеронавтите” Еди Редмейн и Фелисити Джоунс отново екранни партньори Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно Първи трейлър на „The Aeronauts“ Биографичен филм за Уитни Хюстън

Кастинг

Режисьор: Джеймс Марш
В ролите: Еди Редмейн, Фелисити Джоунс, Чарли Кокс, Емили Уотсън, Адам Годли, Дейвид Тюлис, Хари Лойд, Максин Пийк, Саймън Макбърни, Том Прайър, Шарлът Хоуп, Франк Лебьоф
Сценарист: Антъни Маккартън
Продуценти: Тим Бевън, Ерик Фелнър, Лиса Брус, Антъни Маккартън
Музика: Йохан Йохансон
По книгата на: Джейн Хокинг
Оператор: Беноа Делом

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.