Моето приключение в дивото

Wild

- 10/10

За филма

В разпространение от: 05.12.2014
Премиера на DVD: 01.06.2015
Производител: 20th Century Fox
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Две номинации за Оскар 2015 г. (за главна роля - Рийз Уидърспун, за поддържаща роля - Лора Дърн)
Номинация за Златен глобус 2015 г. (Рийз Уидърспун)
Номинация за BAFTA 2015 г. (Рийз Уидърспун)

Хроника за експедицията на разстояние 1100 мили, осъществена пеша от една жена - предприета, за да се оттърси тя от скорошната си душевна катастрофа.

Филмът е по книгата-мемоари "Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail" (2012), в български превод на книжното тяло "Моето приключение в дивото", на американската мемоаристка, романистка и есеистка Шерил Стрейд, превърнала се в бестселър No.1 по класификацията на Ню Йорк Таймс и преведена на повече от 30 езика.

В ролята на Стрейд е Рийз Уидърспун, а сюжетът следва опита й да се излекува от нейния развод, смъртта на майка й през 1991 г. (на 45-годишна възраст от рак) и годините на безразсъдно, разрушително поведение.

Майката на Шерил се играе от Лора Дърн, а ролята на бившия й съпруг е поверена на Томас Садоски. Режисурата е на безупречния канадец Жан-Марк Вале ("Клубът на купувачите от Далас" с номинация за Оскар, "Кафе дьо Флор").

В живота, Стрейд е работила като сервитьорка, адвокат, политически организатор, временна работа в офиси, техник в бърза помощ, пише и често пътува из Щатите в своите 20 и 30 години, дългогодишен активист на феминизма.


Кастинг

Режисьор: Жан-Марк Вале
В ролите: Рийз Уидърспун, Габи Хофман, Лора Дърн, Михил Хайшман, Кевин Ранкън, Чарлз Бейкър, Уилям Ърл Браун, Браян Ван Холт, Джон Даниел Евърмор, Томас Садоски, Клиф Де Янг
Сценарист: Ник Хорнби
Продуценти: Рийз Уидърспун, Бруна Папандреа
По книгата на: Шерил Стрейд
Оператор: Ив Биланжи
Copyright © 2024 Dir.bg.