Камшичен удар

Whiplash

САЩ | 2014г | 105 минути | Драма , Музикален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 10.10.2014
Производител: Sony Pictures Classics
Награди и номинации: 3 награди и 2 номинации за Оскар 2015 г.
Награда "Златен глобус" 2015 г. (за Джей Кей Симънс)
3 награди и 2 номинации BAFTA 2015 г.

Андрю (Майлс Телър), обещаващ 19-годишен барабанист в манхатънска музикална школа със свирепа конкуренция, изобщо не иска да бъде просто музикант. Преследван от провалената писателска кариера на баща си и белязан от ужаса, че посредствеността може да е наследствена, Андрю непрестанно се стреми към съвършенство.

С твърдото решение да не последва пътя на баща си, той репетира всекидневно, докато ръцете му буквално започнат да кървят. Напрежението да бъде най-добрият нараства неимоверно, след като Андрю е избран за участие в училищния оркестър, дирижиран от прочутия със строгостта си Терънс Флечър (Джей Кей Симънс). Този брутално добър музикален преподавател не би се спрял пред нищо, за да извади максимума от потенциала на учениците си.

Под безмилостните инструкции на Флечър, Андрю започва да преследва перфектност на всяка цена - дори с цената на човечността.

Свързани новини

30-ти "награди за дух" (Spirit Awards), Birdman с 6 номинации Изненада: филмовите критици избраха "Юношество" Ето и номинациите за “Златен глобус” Асоциацията на кинокритиците определиха "Сбогом на езика" на Жан-Люк Годар за филм на годината Американската гилдия на сценаристите обяви номинациите си "Гранд Хотел Будапеща" с най-много номинации за BAFTA Награди AFI 2015 - звезден обяд и реч на Кърк Дъглас Обявиха номинациите за Оскар 2015 Обявиха номинациите за Оскар 2015 Старт на кинофестивала ”Сънданс” Английската академия раздаде наградите си Първият Оскар е факт, вижте и останалите Награди "Оскар" - победителите Предвиждания за Оскар 2016 Филмови награди на MTV 2015 - номинации Дан Стивънс и Ан Хатауей във фантастиката „Колос” Номинации за Грами 2016 Шамалан работи върху продължение на "Split" Какво се случва на Сънданс 2018 Джейсън Блъм освиркан и отстранен от израелски филм фест в L.A.

Кастинг

Режисьор: Деймиън Шазел
В ролите: Майлс Телър, Джей Кей Симънс, Остин Стоуъл, Пол Райзър, Мелиса Беноист, Крис Мълки, Тейлър Кимбъл, Кавита Патъл, Нейт Ланг
Сценарист: Деймиън Шазел
Продуцент: Джейсън Блъм
Музика: Джъстин Хъруиц
Оператор: Шарон Меир
Copyright © 2024 Dir.bg.