Миньоните

Minions

САЩ | 2015г | 91 минути | 3D , Анимация , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 18.06.2015
Премиера в България: 10.07.2015
Премиера на DVD: 03.12.2015
Производител: Illumination Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Малките жълти откачалки, които завладяха сърцата на зрителите в „Аз, проклетникът“ (2010) и „Аз, проклетникът 2“ (2013), се завръщат на големия екран със солов проект, който представя предисторията на тези две части.
Действието в "Миньоните" се развива 42 години преди Гру!

Миньоните са жълти оръженосци, приличащи на генетично преправени пуканки, но съществували от началото на времето - те са се развили от отделни жълти клетки до същества, които имат само една цел: да служат на най-амбициозните злодеи. Но благодарение на тромавия си маниер и въпреки добрите си намерения, те успяват да убият всекиго от тях – от динозавъра Рекс през Дракула и до Наполеон.

След като господарите им са унищожени, те решават да се изолират от света и да започнат нов живот в Антарктика. Липсата на господар обаче ги вкарва в депресия поради липсата на цел... В моментите на най-голямо отчаяние, три миньона поемат нещата в свои ръце и тръгват на мисия за намиране на зъл господар. Това са най-храбрият миньон Кевин (озвучен в оригинал от режисьора Пиер Кофен) и двама доброволци - Стюарт и Боб.

След пътешествие от Антарктика тримата се озовават в Ню Йорк, някъде през 1968 г. - но дали ще намерят най-ужасния господар там, в "Голямата Ябълка", или са обречени на гибел от мъка?
В Лондон те се озовават на конференция на злодеите, където обаче трябва да се състезават за правото да бъдат оръженосци на Скарлет Овъркил (озвучена в оригинал от Сандра Бълок) - стилна и напориста злодейка, която е решена да господства над света и и да стане първият женски суперзлодей! За това й помага нейният съпруг и изобретател - Хърб.

Една организация иска да възспре Скарлет Оверкил - тя наема Гру от "Аз, проклетникът" и тогава всички ще да запретнат ръкави, за да спасят света от самоунищожение.
Гласът на Светлана Смолева дублира Скарлет (в оригинал - с гласа на Сандра Бълок).

Кастинг

Режисьори: Кайл Балда, Пиер Кофeн
Сценарист: Брайън Линч
Продуценти: Джанет Хийли, Кристофър Меледандри
Музика: Хейтор Перейра
Озвучен от: Сандра Бълок, Стив Карел, Джон Хам, Пиер Кофeн
Copyright © 2024 Dir.bg.