С дъх на бадеми

Taste of Almonds

България | 1967г | 72 минути | Драма , Криминален , Романтичен | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 27.09.1967
Премиера в България: 27.09.1967
Производител: Студия за игрални филми „София“
Разпространител: Българска кинематография

(черно-бял)

След работния ден във фризьорския салон, Герда и Жени (Невена Коканова и Антония Чолчева) решават да се отбият в близкия ресторант. Герда споделя за връзката си с д-р Михаил Никодимов (Георги Георгиев-Гец) – семеен мъж, с когото живее от известно време.

По същото време, в дома на семейство Саваринови - хора от по-висока социална прослойка - започва прием. Домакинята (Искра Хаджиева) е положила много грижи за външността си. Направила си е прическа при Герда. Когато пристига младият учен Белокожов (Стефан Данаилов) става ясно, че той е причината за нейното вълнение. Но предпочитанията на младия учен са на страната на младата, непринудена Мина (Доротея Тончева).

В мансардата на Герда избухва скандал. Озлобена, тя казва на Никодимов всичко, което е таила в душата си. На вратата се звъни. Това е съпругата му (Милка Туйкова). Той я отпраща. Връща се при Герда и заявява, че от утре ще остане завинаги при нея. Но нещо се е скъсало в душата на младата жена и тя го изгонва.

Отчаян, Никодимов отива в болницата и изпива в кабинета си ампула цианкалий. В парка Мина и Белокожов, щастливи, разговарят за любовта.

Кастинг

Режисьор: Любомир Шарланджиев
В ролите: Стефан Данаилов, Невена Коканова, Георги Георгиев-Гец, Искра Хаджиева, Антония Чолчева, Доротея Тончева
Сценарист: Павел Вежинов
Продуцент: Атанас Пападопулос
Музика: Ангел Михайлов
Оператор: Атанас Тасев
Copyright © 2024 Dir.bg.