Портрет на една дама (2014)

България | 2014г | 60 минути | Биографичен , Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 17.11.2014
Производител: Art Productions
Разпространител: Киномания 2014

Първи документален филм, разказващ за живота на една от най-обичаните български актриси.

Татяна Лолова събира в себе си обичта на няколко поколения българи. Помним я от сцената и екрана. Обичаме я, но дали я познаваме? Филмът представя неочаквана среща с любимата актриса на поколения българи. Татяна Лолова е жена с много лица - актриса, майка, съпруга, баба, свекърва, приятел, муза... Татяна Лолова на сцената, зад кулисите, но и у дома, сред най-близките. Такава, каквато не сме я виждали досега.

Една неочаквана среща с брат й Димо Лолов в Париж ни повежда по маршрути, които Лолова открива преди повече от 30 години. В Париж тя среща и една специална жена, на която се възхищава – оперната звезда Светла Василева.

Татяна Лолова в годината на своя красив 80-годишен юбилей - такава, каквато е. Без грим, равносметки и носталгия по миналото. Пълна с енергия, готова да продължи пътешествието на своя талант.

Прожекция в Българското посолството в Лондон: 17.11.2014 г. (част от Фестивал на българската култура и по повод първата самостоятелна изложба на съпруга на Лолова – Светослав Светославов-Славето).
Прожекция на Киномания: 25.11.2014 г.
Прожекция на Порт Прим Арт Фест - Бургас: 08.10.2018 г. (откриващ филм).

Кастинг

Режисьор: Ема Константинова
Сценарист: Георги Тошев
Продуцент: Георги Тошев
Оператор: Румен Василев
Copyright © 2024 Dir.bg.