Двамата Фоскари

The Two Foscari

Великобритания | 2014г | 160 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 27.10.2014
Разпространител: Кино Арена

"I Due Foscari":

Пласидо Доминго се завръща на Лондонска сцена - Royal Opera House, за да изпълни една от най-големите баритон роли на Верди. „Двамата Фоскари“ е шестата опера на Верди, базирана на историческата пиеса на Байрон и играна през 15-ти век във Венеция.

Двамата Фоскари - това са Доджът на Венеция, Франческо Фоскари (изпълняван от Пласидо Доминго) и неговият син Джакопо (Франческо Мели), който е върнат от изгнание, за да бъде съден за предателство. Джакопо е невинен, но нито доводите на жена му Лукреция (Мария Агреста), нито властта на баща му, могат да го спасят от Съда на Дванайсетте.

Тази напрегната и печална драма е в основата на една от най-завладяващите опери на Верди, която се изпълнява за първи път в Кралската Опера след 1995.

Постановката е на американския режисьор Тадиъс Страсбъргър (Thaddeus Strassberger), чиято премиера бе отлично приета през 2012 в Лос Анджелес, а след това жъне много успехи на международните сцени.

Тази копродукция между Кралската опера, Операта на Лос Анджелес, "Palau de les Arts Reina Sofia" от Валенсия и Театъра на Виена зарочва да се излъчва на живо по кината в света от 27 октомври 2014 г., с филантропското съдействие на три дами и две семейства.

Опера в три действия
Времетраене: 2 часа и 35 минути (включен 1 антракт)

Кастинг

В ролите: Пласидо Доминго, Франческо Мели, Мария Агреста, Маурицио Мураро
Музика: Джузепе Верди
Copyright © 2024 Dir.bg.