Чудесата

Le meraviglie

Италия, Швейцария, Германия | 2014г | 110 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 18.05.2014
Производител: Rai Cinema
Разпространител: 19 София Филм Фест 2015
Награди и номинации: Kaн ’2014 – Голямата награда на журито и номинация за „Златна палма”
Годишни награди на Международното общество на киноманите ’2014 – Награда на журито
Национален синдикат на италианските филмови журналисти ’14 – Награда „Гулиелмо Бираги” – Специален диплом и номинации за „Сребърна лента” за най-добър режисьор, продуцент, сценарий и монтаж
Севиля ’14 – Специална награда на журито и най-добра актриса (Мария Александра Лунгу)

"The Wonders":

Джелсомина (Мария Лунгу) живее с родителите си и трите си по-малки сестри в отдалечена ферма в Умбрия (регион в Централна Италия). Баща й държи семейството далеч от изкушенията на съвременния свят и вярва, че единственият безопасен начин на живот е завръщането към природата.

Основният доход от леха зеленчуци и кошери с пчели поддържа възрастните и децата много близки, но отношенията им започват да се влошават с пристигането на Мартин (Луис Хуилка) – проблемен младеж, когото приемат като част от програма за превъзпитаване. Той представлява външен фактор, натрапник, подобно на телевизионното състезание „Провинциални чудеса”, което ще се снима в района.

Увереността на идеалистичния и деспотичен баща е подкопана, когато разбира, че най-голямата му дъщеря може да поеме свой път в живота – не този, който той е избрал за себе си и семейството.

„Чудесата” е вторият филм на Аличе Рорвахер (Corpo Celeste), лична интерпретация на собственото й детство, възхваляваща прекрасните странности на семейството – еднакво способно на любов и унищожение, щастие и отчаяние, често в един и същи момент.”
Дейв Калхун, Time Out

Прожекии на София Филм Фест: 08.-26.03.2015 г.

Кастинг

Режисьор: Аличе Рорвахер
В ролите: Мария Лунгу, Андре Хенике, Сам Лоувик, Сабине Тимотео, Алба Рорвахер, Моника Белучи, Маргарете Тизе, Луис Хуилка
Сценарист: Аличе Рорвахер
Продуцент: Карло Кресто-Дина
Музика: Пиеро Кручити
Оператор: Елен Лувар
Copyright © 2024 Dir.bg.