Жената в черно 2: Ангел на смъртта

The Woman in Black 2: Angel of Death

Великобритания, Канада | 2014г | 98 минути | Драма , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 31.12.2014
Премиера в България: 06.02.2015
Производител: Hammer Films
Разпространител: Kino Nova/BS Films

По едноименния роман (2013 г.) на английския писател Мартин Уейтс, написан като продължение на романа "Жената в черно" (1983 г.) на Сюзан Хил.

40 години след първото обитаване на дома "Ийл Марш", в национализираното от правителството имение край запустялото селце Критин Гифорд пристига група деца, евакуирани от Лондон през Втората световна война. През 1940 г. много деца са отделени от семействата си и откарани в провинцията заради тяхната безопасност.

Младата учителка Ив Паркинс (Фийби Фокс) с няколко свои ученици и директорката Джийн Хог (Хелън Макроури) отива в "Ийл Марш", макар и изоставено от години, където властите смятат, че те ще бъдат в безопасност.

Това се оказва далеч от истината: там тяхното присъствие пробужда и привлича най-тъмния обитател на къщата - отмъстителна сила, преследвала това място в продължение на десетилетия... за ужас на Ив и останалите. От потъналите в мрак покрайнини, към нищо неподозиращите деца, заплашително се насочва отмъстителен дух... Жената в черно (Леан Бест)! В историята е замесена и млада двойка, която също е принудена за се бори срещу призрака на Жената в черно и останалите същества, живеещи в имението.

Кастинг

Режисьор: Том Харпър
В ролите: Хелън Макроури, Джереми Ървайн, Фийби Фокс, Леан Бест, Оуклий Пендъргаст, Ейдриън Роулинс, Хейли Бейкън, Нед Денъхи, Джордж Мартинес, Ричард Банкс
Сценарист: Джон Крокър
Продуцент: Тобин Армбръст
Музика: Брандън Робъртс, Марко Белтрами
По книгата на: Мартин Уейтс
Оператор: Джордж Стийл
Copyright © 2024 Dir.bg.