Пурпурният връх

Crimson Peak

САЩ | 2015г | 114 минути | Драма , Фентъзи , Хорър | Официален сайт
- 8.4/10

За филма

В разпространение от: 09.10.2015
Премиера в България: 16.10.2015
Премиера на DVD: 22.02.2016
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Гийермо дел Торо ни показва един от най-страховитите си филми. Създателят на "Хелбой" този път ни пренася в отдалечено имение, което диша, кърви... и помни.

В призрачния готически романс играе Том Хидълстън като Томас Шарп - мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг (Миа Вашиковска). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом.

Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е опасно и страховито място, както издава и фасадата й. След като се запознава със сестрата на Томас - Лусил (Джесика Частейн), която е и емоционално осакатена, Едит се сблъсква с дълбоко пазените тайни на имението и на семейството.

Завръщане към класическите хоръри на режисьора, който ни отвежда в една старинна епоха, а през цялото време ни побиват тръпки...

Кастинг

Режисьор: Гийермо дел Торо
В ролите: Чарли Хънам, Том Хидълстън, Джесика Частейн, Миа Вашиковска, Бърн Горман, Дъг Джоунс, Джим Бийвър, Лесли Хоуп, Кимбърли-Сю Мъри
Сценаристи: Гийермо дел Торо, Матю Робинс
Продуцент: Гийермо дел Торо
Музика: Фернандо Веласкес
Оператор: Дан Лаустсен
Copyright © 2024 Dir.bg.