Дете 44

Child 44

САЩ, Чехия, Великобритания, Румъния | 2015г | 137 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 7.8/10

За филма

В разпространение от: 15.04.2015
Премиера в България: 17.04.2015
Производител: Scott Free Productions, Summit Entertainment
Разпространител: bTV Studios

По едноименния роман (2008 г.) на английския писател Том Роб Смит - първи от трилогията за реалния масов убиец Андрей Чикатило.

В адаптацията на американския сценарист Ричард Прайс, шведският режисьор Даниел Еспиноса представя сюжет, в който изпаднал в немилост съветски военен полицай разследва серия от убийства на деца в Съветския съюз по времето на режима на Сталин.

Офицерът-идеалист се заема с тип престъпление, който не би трябвало да съществува в тази страна според господстващата тогава идеология. Държавата не иска и да чуе за това, офицерът бива демотивиран и интерниран, но с помощта на жена си решава да продължи да се занимава със случая.

Като офицер от военната полиция, Лев Демидов (Том Харди) е един от онези мъже в тогавашната епоха, от които всички се страхуват. Той никога не поставя под съмнение патриотичния си дълг - до мига, в който синът на негов приятел е брутално убит. Въпреки безспорните доказателства, Лев е принуден да мълчи и да не повдига обвинения. Когато обаче съпругата му Раиса (Нуми Рапас) бива обвинена за предател, Лев изпада в немилост и е изпратен в трудов лагер. Там той се натъква на цяла поредица убийства на деца, поразително напомнящи на смъртта на сина на приятеля му. Лев започва свое собствено разследване и постепенно с ужас установява, че връзката му с тези престъпления е по-силна и опасна, отколкото би могъл да си представи...

Агентът от тайната полиция обединява сили със съпругата си и с генерал Михаил Нестеров (Гари Олдман), за да открие серийния убиец. Тяхната мисия за търсене на справедливост заплашва да изобличи конспирация, наложена от хора от най-високите етажи на властта.

Кастинг

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Венсан Касел, Том Харди, Джоуел Кинаман, Нуми Рапас, Гари Олдман, Чарлз Данс, Джейсън Кларк, Пади Консидайн, Тара Фицджералд, Николай Лий Кес, Агньешка Гроховска
Сценарист: Ричард Прайс
Продуценти: Михаел Шефер, Ридли Скот
Музика: Йон Екстранд
По книгата на: Том Роб Смит
Оператор: Оливър Ууд
Copyright © 2024 Dir.bg.