Пророкът

The Prophet

САЩ, Канада, Ливан, Катар, Франция | 2014г | 84 минути | Анимация , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 30.04.2015
Премиера в България: 17.06.2016
Производител: MyGroup Lebanon, Doha Film Institute, Participant Media
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Световни награди за саундтрак ’14 – Номинация за композитор на годината (Габриел Яред)

По едноименния сборник (1923 г.), съставен от 26 есета в поетична проза, на американския писател, поет, философ и художник от ливански произход Халил Джубран.

На измисления остров Орфалезе палаво 8-годишно момиче на име Алмитра се запознава с Мустафа – политически затворник под домашен арест. От случайната среща се ражда едно неочаквано приятелство, но същия ден местните власти уведомяват Мустафа, че ще бъде освободен и моментално ескортиран до кораба, който ще го върне в страната му. По пътя си Мустафа споделя своята мъдрост и своите поеми с жителите на острова, а Алмитра тайно го следи. На всяка спирка, слушайки думите му, тя си представя шеметни въображаеми сцени. Но когато разбира, че властите готвят много мрачна изненада за Мустафа, Алмитра трябва да направи всичко възможно, за да му помогне. Дали ще успее да го спаси?

„Пророкът” на ливанския автор Халил Джубран е един от най-популярните сборници поезия, вдъхновил милиони читатели и преведен на над 40 езика от първата си публикация през 1923 г. Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма в Пророкът – анимационната антология на режисьора Роджър Алърс (Цар Лъв), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване.

Прожекции на София Филм Фест: 07-21.03.2015 г.

Кастинг

Режисьори: Джоан С. Грац, Гейтан Бризи, Мохамед Саед Хариб, Нина Пейли, Джоан Сфар, Михал Соха, Том Мур, Пол Бризи, Роджър Алърс
Сценаристи: Бил Плимтън, Роджър Алърс
Продуценти: Салма Хайек, Кларк Питърсън, Рон Сенковски, Хосе Тамес
Музика: Габриел Яред
По книгата на: Халил Джубран
Озвучен от: Салма Хайек, Джон Кразински, Лиъм Нийсън, Алфред Молина, Франк Лангела, Куавенжаней Уолис
Copyright © 2024 Dir.bg.