Бъди щастлива, Ани!

Be Happy, Ani!

България | 1961г | 89 минути | Комедия | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 24.04.1961
Премиера в България: 24.04.1961
Производител: Студия за игрални филми
Разпространител: Българска кинематография

Ани (Невена Коканова), очарователна млада жена, е шофьор към софийското летище. Тя изпраща писмо на приятеля си Боян (Коста Цонев), който работи на голям строителен обект, което съдържа една-единствена дума: "Да". Боян започва да се приготвя за сватба.

Съветският летец Андрей Петрович (Василий Меркуриев) скоро ще се прибер еу дома, след като няколко години е работил с българските си колеги. Те му уреждат прощална екскурзия из страната, а Ани е определена да го придружи, за да го запознае с различните забележителности. Боян започва да ревнува и в яда си къса писмото на любимата си. Тя обаче не може да се види с него и да изяснят недоразумението, тъй като трябва да тръгва с госта.

По стечение на обстоятелствата първото място, на което Ани отива с Андрей, е точно градът, в който работи Боян. Руснакът се досеща, че може да попречи на младите и затова се прави на болен и докато влюбените са заети да се кълнат в любовта си, сам тръгва на обиколка из града. Намира и указател, в който прочита всичко за местата, предвидени в екскурзията.

В края на краищата Ани и Боян се женят, а Андрей Петрович си заминава доволен въпреки провалената обиколка.

Кастинг

Режисьор: Владимир Янчев
В ролите: Коста Цонев, Невена Коканова, Василий Меркуриев, Веселин Василев, Анани Явашев, Асен Кисимов, Леда Тасева, Петко Карлуковски, Лили Попиванова, Стефка Кацарска, Мирослава Стоянова, Никола Анастасов, Йорданка Кузманова
Сценаристи: Валентин Ежов, Банчо Банов
Продуцент: Димитър Гьошев
Музика: Петър Ступел
Оператори: Бончо Карастоянов, Георги Славчев
Copyright © 2024 Dir.bg.