Даманхур: Сбъдване на мечтите

Dreams of Damanhur

САЩ | 2008г | 67 минути | Документален | Официален сайт
- 1/10

За филма


На 15-километрова площ около опияняващата зелена долина на Валчиусела живее мултилингвистично общество от 600 души. Даманхур е федерация със собствена конституция, култура, изкуство, музика, валута, училища, наука и технологии. Неговите жители са отворени за споделяне на тяхното знание и опит с други хора и с всеки, който иска да научи повече за Даманхур.

През 2005 г. Кийт Буша отива в Италия, за да види и заснеме уникалното и непознато общество. В Даманхур той открива, че неговото изключително и необикновено изкуство е само малка част от историята, която го занимава от години. След множество пътувания и проучвания скептично настроеният режисьор отваря очите и съзнанието си за чудесата на тази интелигентна и иновативна общност.

Първоначално замислен като филм за изкуството, "Даманхур: Сбъдване на мечтите" постепенно се превръща в многопластово пътуване към сърцето на нова и разрастваща се цивилизация, която трябва да се види, за да се повярва в нея. Едно общество, в което няма невъзможни неща.

Кастинг

Режисьор: Кийт Буша
Сценарист: Лори Бътърфийлд
Оператор: Дуейн Емпи
Copyright © 2024 Dir.bg.