Зоотрополис

Zootopia

- 9.1/10

За филма

В разпространение от: 11.02.2016
Премиера в България: 04.03.2016
Производител: Walt Disney Animation Studios
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Оскар 2017 г. - най-добър анимационен филм
Златен глобус 2017 г. - най-добър анимационен филм
6 награди "Ани" 2017 г. и 5 номинации
Номинация за най-добър чуждестранен филм от Японската академия

Зоотрополис е град като никой друг. Изграден от квартали като шикозния Сахара Скуеър и неприветливия Тундратаун, Зоотрополис е населен с животни от всякакъв вид. Място, където независимо какво животно си – от най-големия слон до най-малката мишчица, - можеш да постигнеш всичко. Зоотрополис е свят, където няма хора, а животните са „антропоморфни“ - сложен термин, който ги кара да вървят на два крака, да носят дрехи и да ползват последния писък на модата при мобилните телефони.

Но когато изпълнената с оптимизъм офицер Джуди Хопс (озвучена в оригинал от Джинифър Гудуин, а на български - от Поли Генова) пристига в града, тя разбира, че да си първият заек в полицейски участък от закоравели животни никак не е лесно. Твърдо решена да се докаже, тя се впуска в разплитането на първия си случай с цената на всичко – дори това да означава, че трябва да се съюзи с лисунгера-измамник Ник Уайлд (Джейсън Бейтман).

Как да разкриеш престъпление само за 48 часа, като първо трябва да намериш собственика на подозрителен автомобил? Полицай Джуди Хопс ще прекара най-важните два дни в живота си в отговор и на тези въпроси, наред със залавянето на опасен престъпник и разплитането на сложна конспирация, чиято жертва е чаровният лисан Ник Уайлд.

„Филмът е реверанс към анимациите на Дисни с животни, но с модерен и забавен обрат”, коментира филма режисьорът Рич Мур. „Нашите артисти и аниматори проучиха в дълбочина поведението на различните видове животни, за да могат да го вплетат в образите. Светът на Зоотрополис е фантастичен и ще се хареса на всички. Зоотрополис е филм, какъвто никога не сте гледали".

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Байрън Хауърд, Рич Мур, Джаред Буш
Сценаристи: Джаред Буш, Фил Джонстън
Продуцент: Кларк Спенсър
Музика: Майкъл Джакино
Озвучен на български от: Поли Генова, Богдана Трифонова, Александър Сано
Озвучен от: Джинифър Гудуин, Джейсън Бейтман, Идрис Елба, Джей Кей Симънс, Бони Хънт, Шакира
Copyright © 2024 Dir.bg.