Трампа

The Swap

България | 1978г | 90 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.12.1978
Производител: Студия за игрални филми „Бояна“, творчески колектив „Съвременник“
Разпространител: Българска кинематография

По новелата „Объркани записки“ (1971) и сборника разкази „Три срещи“ (1981) на Ивайло Петров.

Писателят Добрин Илиев (Илия Добрев) пристига в малък град, къдато е поканен да участва като жури на местния фестивал. Там среща малката Мая (Таня Шахова) и започва да си спомня за отминалите дни. Като войник е написал стихотворение, с което става популярен. Сред благодарствените писма, които получава, е и това на малката Катя (Жана Мирчева). Години по-късно той попада в града на Катя, където се среща с нея.

Сега отново е в този град, а Мая всъщност е дъщерята на Катя. Мая знае за приятелството между Катя и Илиев и се надява това да й помогне при избора на победител в конкурса.

Постепенно Илиев разбира, че момичето е негова дъщеря от връзката му с гимназистката преди 17 години. Мая уж се опитва да помогне на приятелката си Петя (Петя Дубарова), но всъщност подменя своите стихове с нейните. „Трампата“ й донася първа награда.

Кастинг

Режисьор: Георги Дюлгеров
В ролите: Евгений Михайлов, Росица Вълканова, Петя Дубарова, Илия Добрев, Таня Шахова, Вълчо Камарашев, Маргарита Пехливанова, Руси Чанев, Жана Мирчева, Искра Йосифова, Иглика Трифонова
Сценаристи: Владимир Ганев, Георги Дюлгеров
Продуцент: Кирил Кирилов
Музика: Божидар Петков
По книгата на: Ивайло Петров
Оператор: Радослав Спасов
Copyright © 2024 Dir.bg.