Джой

Joy

САЩ | 2015г | 124 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 24.12.2015
Премиера в България: 08.01.2016
Премиера на DVD: 09.05.2016
Производител: Annapurna Pictures, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2016 г. (за Дженифър Лорънс)
Златен глобус 2016 г. (Дженифър Лорънс) и номинация (за най-добър филм)


Историята на едно семейство през 4 поколения - и на едно момиче, превърнало се в жената, основала мощна семейна бизнес династия.

Предателството, коварството, загубата на невинността и белезите на любовта бележат пътя в този емоционален сюжет, водещ до изграждането на истински бос на фамилията и на предприятието сред безмилостния комерсиален свят. Съюзници се превръщат в противници, а противниците - в съюзници както вътре, така и извън семейството, докато мощното въображение на Джой Мангано (Дженифър Лорънс) я превежда през бурите на живота. Тя става изобретател, самотна майка на три деца и създава своята бизнес империя въз основа на "чудния моп" - самоизстискващата се бърсалка за под. Героинята продава изобретението си на хоум-шопинг тв мрежата QVC, като преодолява много лични и финансови предизвикателства, за да се превърне в успешен предприемач.

Подобно на предишни произведения на Дейвид О. Ръсел, "Джой" предизвиква ограниченията на жанра, за да разкаже история на семейство, на лоялност и на любов.

Кастинг

Режисьор: Дейвид О. Ръсел
В ролите: Дженифър Лорънс, Робърт Де Ниро, Едгар Рамирес, Даян Лад, Върджиния Мадсън, Изабела Роселини, Брадли Купър, Даша Поланко, Елизабет Рьом, Дона Милс, Дрина Де Ниро
Сценарист: Дейвид О. Ръсел
Продуценти: Джон Дейвис, Мегън Елисън, Джон Фокс, Джонатан Гордън
Музика: Дейвид Кембъл, Уест Дилън Тордсън
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.