Тайната е в техните очи

Secret in Their Eyes

- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 12.11.2015
Премиера в България: 04.12.2015
Производител: Gran Via Productions, IM Global
Разпространител: Тандем Филм
Награди и номинации: Две номинации за наградите "Имидж" 2016 г. (за Чиуетел Еджиофор и за най-добър независим филм)

По едноименния аржентински филм от 2009 г., базиран на романа "Тайната в очите им" ("La pregunta de sus ojos", 2005 г.) на аржентинския писател Едуардо Сачери.

Изпълнен с изненади трилър, който изследва лични теми като загубата, предателството и неумиращата воля на родителя да поправи едно огромно зло. В центъра е цената на вманиачаването.

Сюжетът на римейка ни представя следователка от прокуратурата - Джес Коб (Джулия Робъртс), агент от ФБР - Рей Кастен (Чиуетел Еджиофор) и заместник-областен прокурор - Клеър Слоун (Никол Кидман). Те са изгряващи звезди, избрани да работят в съвместен контратерористичен екип в Лос Анджелес след 11 септември 2001 г.

Джес и Рей са сплотени партньори, които изпитват силно уважение и приятелство един към друг, в работата и извън нея. Рей и Клеър са от различни социални прослойки, но между тях съществува сложно привличане, което неизбежно присъства в ежедневните им срещи.

Животът и взаимоотношенията им са разкъсани и обърнати с главата надолу, когато Рей и Джес са повикани на едно местопрестъпление и откриват немислимото - жертвата е Каролин, дъщерята на Джес. Убита е брутално и на пръв поглед безпричинно. Двамата започват съвместна работа с Клеър, за да изправят убиеца пред правосъдието. Но тяхната мисия се сблъсква със студената реалност, когато откриват, че техният заподозрян е охраняван свидетел и е пуснат на свобода. Рей се опитва сам да открие и залови убиеца, а Клер се старае агентите да не прекрачат рамките на закона... но заподозреният успява да се изплъзне от правосъдието.

13 години по-късно, въпреки опитите им да водят нормален живот, Рей, Клеър и Джес все още крият рани, които няма да зараснат. Но тогава Рей се натъква на нова следа и се връща в Лос Анджелес да убеди Клеър да отвори наново случая - новата улика, според Рей, ще го разреши. Любовта на Рей към Клеър не е повяхнала и те обединяват сили в преследване на престъпника, като си дават клетва, че този път ще вземат нещата в свои ръце, за да отмъстят за бруталното убийство на Каролин. Животът на Джес пък е бил като сън повече от десетилетие...

Но никой от тях не е подготвен за шокиращата тайна, която се крие зад преследването. Каква е емоционалната цена и разрушителният ефект на личното отмъщение?

Кастинг

Режисьор: Били Рей
В ролите: Джулия Робъртс, Никол Кидман, Чиуетел Еджиофор, Дийн Норис, Майкъл Кели, Линдън Смит, Джо Коул, Марк Фамилиети, Зоуи Греъм
Сценарист: Били Рей
Продуценти: Мат Джаксън, Марк Джонсън
По книгата на: Едуардо Сачери
Оператор: Даниел Моудър
Copyright © 2024 Dir.bg.