Биографичният филм за Фреди Мъркюри си има сценарист

01.12.2015 г.
Биографичният филм за Фреди Мъркюри си има сценаристПроектът за биографичен филм, посветен на живота на Фреди Мъркюри, който ту стартираше (септември 2010 г.), ту увисваше във въздуха, вече си има сценарист. Антъни Маккартън, познат най-вече от „Теорията на всичко”, ще се потруди над него. 54-годишният Маккартън е новозеландски писател, драматург и сценарист, живеещ в Лондон и Лос Анджелес. Досегашният сценарист, лондончанинът Питър Морган ("Кралицата", "Фрост/Никсън") се оттегли с отпадането на Саша Барън Коен от проекта.

Всъщност голямата новина е, че най-вероятно главната роля ще отиде при 35-годишния английски актьор Бен Уишоу ("Момичето от Дания", "Спектър", "В сърцето на морето"). Част от проблемите около проекта бяха свързани с първоначалния избор за ролята на фронтмена на „Куин” – Саша Барън Коен. Само че сега, евентуалният избор на Уишоу накланя везните в друга посока – актьорът не крие хомосексуалността си, точно както и Фреди Мъркюри.

Самият барабанист на "Куин" Роджър Тейлър всъщност е човекът, който застава зад избора на Уишоу за ролята.

Макар че досега се толерираше участието на хетеросексуални мъже в ролята на хомосексуални, като играта им се считаше едва ли не за подвиг, заслужаващ непременно „Оскар”, ако Бен Уишоу подпише договор за снимки, това ще означава и голяма крачка напред за ЛГБТ обществото.
Copyright © 2024 Dir.bg.