Номинации за Грами 2016

08.12.2015 г.
Номинации за Грами 2016.











Късно снощи бяха оповестени номинациите за наградите "Грами". 58-мата им официална церемония ще се състои на 15 февруари 2016 г. (понеделник) от 20 ч. местно време в Staples Center в Лос Анджелес и ще бъде предавана от телевизия CBS. Преди нея в съседния театър "Майкрософт" ще се състои и т.нар. церемония-премиера, на която се презентират повечето от победителите и която ще бъде предавана само в интернет.

Членовете на The Recording Academy отчитат музикалния принос на киното, като песента "See You Again" от "Бързи и яростни 7" получи 3 номинации, включително за "песен на годината" и "най-добра песен, написана за визуална медия". "Петдесет нюанса сиво" получи 3 номинации за "Earned It" (в категориите "най-добро R&B изпълнение", "най-добра R&B песен" и "най-добра песен, написана за визуална медия") и още 2 номинации за "Love Me Like You Do" (в това число за "най-добро поп соло" и "най-добра песен, написана за визуална медия").

Създателят на анимационния сериал на Фокс "Family Guy" Сет Макфарлън, познат ни като режисьор, актьор, продуцент и сценарист от филми като "Приятелю, Тед" и "Който оцелее ще разказва", получи номинация в категорията най-добър традиционен поп вокал за албума си "No One Ever Tells You" и ще се "сблъска" със звезди като Тони Бенет, Боб Дилън, Джош Гробан и Бари Манилоу. Това не е първа номинация за Макфарлън - преди години той бе номиниран и за албума си "Music Is Better Than Words".

Песента "Glory" от биографичната драма "Selma" (2014) получи номинация за "най-добра рап песен", след като през февруари тази година взе и "Оскар". Тя има още една номинация - за "най-добра песен, написана за визуална медия".

"Петдесет нюанса сиво" и "Перфектният ритъм 2" взеха номинации за най-добър компилинран саундтрак, а за композиран саундтрак номинирани са "Бърдмен или Неочакваната добродетел на невежеството" (музика - Антонио Санчес), "Игра на кодове" (музика - Александр Деспла), "Интерстелар" (музика - Ханс Зимър), "Теорията на всичко" (музика - Йохан Йохансон) и "Камшичен удар" (музика - Джъстин Хъруиц).

В категорията "най-добър музикален филм" сред петте номинирани е излезлият току-що в България на DVD и Blu-ray "Роджър Уотърс – Стената".

Вижте пълния списък на номинациите.
Copyright © 2024 Dir.bg.