"Шерлок" епизод 1 на сезон 4 - в кината

02.01.2016 г.
Британо-американската телевизионна продукция "Шерлок", дело на Hartswood Films (Кардиф, Уелс) и Masterpiece Theatre (поделение на нюйоркската обществена телевизия PBS), стартира специален първи епизод на дългоочаквания сезон 4 със съдействието на американската компания Fathom Events, специализирана в алтернативни кино развлечения.

Вижте трейлъра (1:34 мин.)

Епизодът на криминалната мистъри-драма е със заглавие "The Abominable Bride" ("Отвратителната булка") и е с обща продължителност в кино 110 минути в кината (в телевизия - 89 мин.). Шерлок Холмс и Д-р Джон Уотсън са в Лондон през 1895 година, в ролите са съответно Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман. BBC разпространи и тяхна снимка, за първи път във Викториански одежди. Къмбърбач е носител на награда "Еми" за актьорското си превъплъщение в култовия британски детектив.

Пълният сезон (т.е. още два епизода) на поредицата ще бъде сниман догодина, през 2017 г.

Епизод 1 на сезон 4 бе показан на 1 януари 2016 г. в киносалоните във Великобритания, като едновременно с това BBC го пусна чрез стрийминг в интернет. Телевизионните зрители го проследиха в 21 ч. местно време по BBC One.

В САЩ епизодът ще бъде прожектиран в киносалоните на 5 и 6 януари - собственик на "Fathom Events" са трите най-големи американски киновериги: AMC Entertainment, Cinemark Holdings и Regal Entertainment Group. "Fathom" създаде и мрежа за дигитално разпространение на живо в киносалоните на различни събития, която се състои от 820 екрана в 177 града (включително в топ 50-те кинолокации в САЩ).

Глобален дистрибутор на поредицата за телевизия е BBC Worldwide.
През годините, в България "Шерлок" се излъчва от телевизиите FOX Crime, AXN, TV7, БНТ1 и БНТ HD.

Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман в ”Шерлок” сезон 4


Бенедикт Къмбърбач (Шерлок Холмс)


Мартин Фрийман (д-р Джон Уотсън) с прекрасен мустак


Мартин Фрийман и Бенедикт Къмбърбач в ”Шерлок” сезон 4
Copyright © 2024 Dir.bg.