Аве, Цезаре!” откри Международния филмов фестивал в Берлин

12.02.2016 г.
„Аве, Цезаре!” откри Международния филмов фестивал в БерлинАве, Цезаре!” на братята Джоуъл и Итън Коен откри снощи Международния филмов фестивал в Берлин в присъствието на звездите си Джордж Клуни, Джош Бролин, Олдън Ерънрайх, Тилда Суинтън и Чанинг Тейтъм.

Председателят на журито Мерил Стрийп също уважи прожекцията и получи аплодисменти от зрителите около червения килим. Тя раздаде автографи и се присъедини към колегите си от журито Ларс Айдингер, Клайв Оуен, Алба Рорвахер и Малгожата Шумовска.

Директорът на фестивала – Дитер Кослик, посрещна в Берлинале Паласт освен тях и продуцентите на „Аве, Цезаре!” Тим Бевън и Ерик Фелнър, режисьорите Даниел Бурман, Антон Корбийн ("Най-търсеният човек"), Дорис Дори, Фолкер Шльондорф, Том Тиквер и Вим Вендерс и китайския художник Ай Вейвей ("Скалъпената вина на Ай Уейуей").

В залата Стрийп се обърна към зрителите с думите: „За мен е огромна привилегия да съм в града, който обича филмите и смята, че те са значимо нещо и обича предизвикателно, трудно и провокативно кино.”
Copyright © 2024 Dir.bg.